KSA Oostkapjes, wat is dat?

KSA Oostkapjes, ook wel bekend als 'VKSJ Oostkamp - De Roodkapjes', is één van de vele jeugdbewegingen in Oostkamp. Wij zijn een groep met ongeveer 170 leden en 34 enthousiaste leidsters. Alle meisjes vanaf het derde kleuter zijn welkom!

De activiteiten

Op zaterdagnamiddag verzamelen we om 14u aan ons plein. De leiding zal jullie opwachten aan de parking, zodat eventuele vragen beantwoord kunnen worden. Wees op tijd, dan kunnen we meteen starten met de activiteit. Elke week heeft de leiding een nieuwe, spetterende activiteit voorbereid. Het lokaal wordt de ene keer omgetoverd tot een knutselatelier, de andere keer tot een middeleeuws kasteel, een boerderij, een keuken of gewoon een plekje om eens leuk te kletsen met je vriendinnetjes. Voor spel, enthousiasme en een toffe groep meiden, ben je bij ons aan het goede adres!

Door al dat ravotten, krijgen we natuurlijk honger. We voorzien een tussendoortje om 16u om nog snel wat energie op te doen voor het laatste deel van de activiteit.

Om 17u mogen de kinderen terug opgehaald worden aan ons plein. Loop niet zomaar weg, maar geef een seintje aan de leiding als je vertrekt!

Het lidgeld

Het lidgeld dient zo snel mogelijk betaald te worden eenmaal het nieuwe jaar van start is. Voor een heel jaar plezier vragen wij €45,00. Daarin zitten onder andere de kosten voor vieruurtjes, materiaal, knutselgerief, krantjes,... maar het grootste deel van het lidgeld wordt besteed aan de verzekering. Als nieuw lid heb je recht op 2 probeeractiviteiten, maar daarna vragen we om het lidgeld zo snel mogelijk te betalen opdat u dochter verzekerd kan worden.

NIET BETAALD = NIET VERZEKERD

Het lidgeld kan u storten op de KSA-rekening BE95 7755 6755 0758 met vermelding van naam - naam van de groep (bv. Sloebers) - lidgeld. Alle betalingen voor KSA kan u storten op dit rekeningnummer. 

Onder het tabblad 'Documenten' vindt u het terugvorderingsattest voor de mutualiteit en de belasting.

Weekend

Het weekend van de Kapoenen, Sloebers, Stoeiers en Rakkers gaat dit jaar door van 11 t.e.m. 13 november 2022 in Merkenveld (Zedelgem). De Jim-Sim gaat ook van 11 t.e.m. 13 november 2021 op weekend naar d'Oude Steenbakkerij in Nieuwpoort. Noteer deze data dus alvast in jullie agenda! De leidsters van uw dochter brengen u tijdig op de hoogte!

Wanneer, waar, wat je moet meebrengen, enz. wordt allemaal meegedeeld in het weekendkrantje. (Dit kan je vinden onder 'Documenten'.) Op weekend werken we altijd met een thema, dus haal die verkleedkleren maar boven en leef je uit!

Vriendinnetjes en nichtjes zijn ook altijd welkom op weekend.

Groot kamp

Het groot kamp in de zomer is het onvergetelijke hoogtepunt van het hele jaar! Traditiegetrouw doen wij met KSA Oostkapjes een groepskamp. Dit betekent dus dat we met alle groepen (Kapoenen, Sloebers, Stoeiers en Rakkers) samen op kamp gaan. De Jim en Sim gaan apart op tentenkamp voor 10 dagen.

We spelen tientallen spelletjes, gaan zwemmen, we houden een zangavond en een echt kampvuur! Echt niet te missen dus! 

Het kamp van de Kapoenen, Sloebers, Stoeiers en Rakkers gaat dit jaar door begin juli. Het tentenkamp voor de JIM-SIM gaat ook door begin juli.