Over ons

KSA Oostkapjes, wat is dat?

 

KSA Oostkapjes, ook wel bekend als 'VKSJ Oostkamp - De Roodkapjes', is één van de vele jeugdbewegingen in Oostkamp. Wij zijn een groep met ongeveer 170 leden en 39 enthousiaste leidsters. Alle meisjes vanaf het derde kleuter zijn welkom!

De activiteiten

Op zaterdagnamiddag verzamelen we met alle Oostkapjes van het derde kleuter tot zesde leerjaar om 14u aan ons plein. De leiding zal jullie opwachten aan de parking, zodat eventuele vragen beantwoord kunnen worden. Wees op tijd, dan kunnen we meteen starten met de activiteit. Elke week heeft de leiding een nieuwe, spetterende activiteit voorbereid. We spelen in verschillende groepen verdeeld per leeftijd, zodat voor iedereen op maat wordt gespeeld. Ons zie je vaak kampen bouwen in het bos, rondlopen op het plein of op zoektocht in Oostkamp. We zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving voor alle meisjes. Voor spel, enthousiasme en een toffe groep meiden, ben je bij ons aan het goede adres! Door al dat ravotten, krijgen we natuurlijk honger. We voorzien een tussendoortje om 16u om nog snel wat energie op te doen voor het laatste deel van de activiteit. Om 17u mogen de kinderen terug opgehaald worden aan ons plein. Loop niet zomaar weg, maar geef een seintje aan de leiding als je vertrekt!

Onze leden van het 1e middelbaar tot het 4e middelbaar worden voorzien van een activiteit van 17u tot 20u. Zo hebben we tijd om ’s middags nog schoolwerk of andere hobby’s te doen en hebben we meer plaats op ons veld of in het lokaal. Vanaf deze leeftijd leren we ook sjorren, vuur maken, spelen we eens een ingewikkelder spel en creëren we vriendschappen voor het leven.

Contact met de ouders

Wij vinden het belangrijk om nauw in contact te staan met de ouders van onze leden. Wij maken per tak een Whatsapp groep met de ouders om snel te communiceren, vragen te beantwoorden of om jullie te herinneren aan belangrijke dingen. Wie liever niet in deze groep zit, krijgt alle info via mail toegestuurd. Voor onze weekenden en kampen organiseren wij ook infomomenten zodat iedereen goed weet wat hen te wachten staat. Voor en na de activiteiten is de leiding ook altijd beschikbaar voor verdere vragen.

Je kan ons ook altijd volgen op facebook daar hebben we een infogroep voor alle ouders!

https://www.facebook.com/groups/142418607110370

De leidingsploeg

Onze leidingsgroep bestaat uit 39 enthousiaste en geëngageerde leidsters. Voordat je leiding wordt, krijg je een jaar ‘opleiding’ tijdens het aspirantenjaar. Daar leren we goed omgaan met kinderen, de werking van de KSA beter kennen en leren we omgaan met verantwoordelijkheden. Wij nemen onze taak serieus op en wij zijn zeer begaan met de kinderen. Voor ons is ieder kind belangrijk en houden wij rekening met de noden van elk lid. Wij staan erom bekend activiteiten en evenementen te organiseren met leuke aankleding en oog voor detail. Wij staan altijd voor jullie klaar!

Het lidgeld

Het lidgeld dient zo snel mogelijk betaald te worden eenmaal het nieuwe jaar van start is. Voor een heel jaar plezier vragen wij €45,00. Daarin zitten onder andere de kosten voor vieruurtjes, materiaal, knutselgerief, krantjes,... maar het grootste deel van het lidgeld wordt besteed aan de verzekering. Als nieuw lid heb je recht op 2 probeeractiviteiten, maar daarna vragen we om het lidgeld zo snel mogelijk te betalen opdat u dochter verzekerd kan worden.

NIET BETAALD = NIET VERZEKERD

Het lidgeld kan u storten op de KSA-rekening BE95 7755 6755 0758 met vermelding van naam - naam van de groep (bv. Sloebers) - lidgeld. Alle betalingen voor KSA kan u storten op dit rekeningnummer. 

Onder het tabblad 'Documenten' vindt u het terugvorderingsattest voor de mutualiteit en de belasting.

Het weekend

Het weekend van de sloebers, stoeiers, rakkers en de jimsim gaat dit jaar door van 10 t.e.m. 12 november 2023. Noteer deze data dus alvast in jullie agenda! De leidsters van uw dochter brengen u tijdig op de hoogte!

Wanneer, waar, wat je moet meebrengen, enz. wordt allemaal meegedeeld in het weekendkrantje. (Dit kan je vinden onder 'Documenten'.) Op weekend werken we altijd met een thema, dus haal die verkleedkleren maar boven en leef je uit!

Vriendinnetjes en nichtjes zijn ook altijd welkom op weekend.

Het groot kamp

Het groot kamp in de zomer is het onvergetelijke hoogtepunt van het hele jaar! Traditiegetrouw doen wij met KSA Oostkapjes een groepskamp. Dit betekent dus dat we met alle groepen (Kapoenen, Sloebers, Stoeiers en Rakkers) samen op kamp gaan. De Jim en Sim gaan apart op tentenkamp voor 10 dagen.

We spelen tientallen spelletjes, gaan zwemmen, we houden een zangavond en een echt kampvuur! Echt niet te missen dus! 

Het kamp van de Sloebers, Stoeiers en Rakkers gaat dit jaar door begin juli. Het tentenkamp voor de JIM-SIM gaat ook door begin juli.